LE MAYEUR

Cathinka Huizing van Fountain Art is wereldwijd expert in werken van Adrien Jean Le Mayeur de Mèrprès (1880-1958). In 1995 schreef zij samen met Jop Ubbens het boek Adrien Jean Le Mayeur de Mèrprès, Painter-Traveller dat werd uitgegeven door Picture Publishers, Wijk en Aalburg Nederland. Inmiddels is de tweede druk een feit.

Fountain Art wordt regelmatig benaderd om de authenticiteit van tekeningen en schilderijen vervaardigd door Le Mayeur, te vast te stellen. Ook worden, tegen een vergoeding, de benodigde certificaten geschreven die de kostbare werken in de toekomst zullen begeleiden. Vele klanten maakten dankbaar gebruik van de contacten van Cathinka Huizing om werken aan te kopen of te verkopen. Schilderijen en tekeningen werden voornamelijk verkocht aan Zuid Oost Aziatische verzamelaars.

De internationale markt voor de werken van Le Mayeur wordt nauwgezet gevolgd en gearchiveerd in het Le Mayeur-archief dat door Fountain Art wordt beheerd. Ook zijn wij altijd geïnteresseerd in nieuwe feiten aangaande het leven en werk van de kunstenaar.

NL | EN